Stran o zasebnosti podatkov

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Wenger Slovenija

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.wenger.si so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine natančno preberete pogoje poslovanja. Podjetje ZI-MAG d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni trgovini www.wenger.si brez predhodne najave. Vse spremembe so za kupce zavezujoče.

Osnovni podatki o podjetju

Naziv: ZI-MAG d.o.o.,
Naslov: Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana – Črnuče
E-pošta:  Info@eshop-zimag.si Telefon: 01 5601 187, 01 5604 181
Identifikacijska št. za DDV: SI20081901
Matična številka: 2311780000
Banka in poslovni račun:
Nova Ljubljanska banka: 02012-0256574083

Cene

Cene v spletni trgovini so izražene v evrih (EUR) in vključujejo 22 % DDV. Cena za kupca je fiksna v trenutku oddaje naročila, ne glede na morebitne spremembe v ceniku. Cene se lahko kadarkoli spremenijo, brez predhodnega obvestila uporabnikov. V ceno izdelkov niso vključeni stroški dostave blaga, razen ko znesek nakupa presega 50,00 €. V tem primeru vam strošek krijemo mi. Cene veljajo ob upoštevanju v nadaljevanju navedenih načinov plačila blaga in pod navedenimi pogoji.Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna iz nakupovalne košarice, še preden zaključite naročilo. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko. Ponudnik – ZI-MAG d.o.o. skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletni trgovini www.wenger.si. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena lahko spreminjajo, tako da obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine www.wenger.si, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta.

Naročanje

Naročila Wenger izdelkov preko spletne strani: www.wenger.si
Naročanje poteka preko košarice, v katero se razvrščajo vsi izdelki, ki ste jih izbrali za nakup. Naročila sprejemamo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini in preko e-pošte: info@eshop-zimag.si
Naročila preko e-pošte: info@eshop-zimag.si morajo nujno vsebovati kontaktne podatke o naročniku: ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj; kontaktno telefonsko številko in e-naslov; Ime artikla, količino in način plačila. Po oddaji naročila preko nakupovalne košarice ali preko e-pošte kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana.

Zavrnitev naročila

Podjetje ZI-MAG d.o.o. si pridržuje pravico do zavrnitve naročila, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo čimprej.

100 % varen nakup, pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Zagotavljamo vam 30 dnevni rok za vračilo kupljenega blaga. Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe in sicer na kontaktni elektronski naslov: info@eshop-zimag.si, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od nakupa pravočasno, če je oddano v roku 14 dni od prejema blaga, pisno ali po elektronski pošti. Povratna pošiljka vrnjenega blaga na sedež podjetja ZI-MAG d.o.o., Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana – Črnuče mora biti oddana v roku 30 dni od prejema blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Vsi izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo opravljena plačila. Ob vračilu blaga nam prosim posredujte tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo.

Menjava blaga

Ob ugotovitvi, da ste pomotoma naročili napačni izdelek vžigalnikov in ostalih izdelkov Zippo, ga brez težav zamenjamo za ustreznega. V tem primeru vse stroške pošiljanja krijete vi. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

Reklamacije

Zavezujemo se, da bomo vsako pošiljko pred odpošiljanjem natančno pregledali ter preverili ustreznost izdelkov in naročenih količin. V primeru prejema poškodovanega izdelka ali odprte embalaže izdelek takoj reklamirajte dostavljalcu in nas obvestite na e-pošto: info@eshop-zimag.si. Po prejemu vrnjene pošiljke vam bomo blago zamenjali ali vam ponudili vračilo plačane kupnine, v kolikor tega produkta ne bi bilo več na zalogi. Reklamirano pošiljko pošljite na naslov: ZI-MAG d.o.o., Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana – Črnuče, s pripisom reklamacija. Reklamacija bo rešena najkasneje v osmih (8) dneh od dneva prejema vrnjene pošiljke. Tudi tu velja, da morajo biti pošiljke vrnjene v originalni embalaži ter nerabljene. V kolikor se izkaže, da smo vam pomotoma poslali napačni izdelek, nam to takoj sporočite na info@eshop-zimag.si. Izdelek vam bomo brezplačno zamenjali ali vam ponudili vračilo kupnine V tem primeru stroške pošiljanja krijemo mi. Izdelek mora biti tudi v tem primeru nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži.

Plačilo blaga

V naši spletni trgovini so možni trije načini plačila naročenega blaga:
a) po predračunu oz. nakazilo na TRR (+ strošek poštnine v višini 4,5 EUR, za naročila ki so nižja od 50 EUR)
Blago lahko poravnate po predračunu, ki vam ga izda podjetje ZI-MAG d.o.o. in sicer na transakcijski račun številka SI56 02012-0256574083, odprt prI Novi Ljubljanski Banki.
Pri tem načinu plačila vam bomo naročeno blago dostavili šele po prejetju nakazila na račun podjetja. Predračun ali položnico je potrebno plačati v treh delovnih dneh od naročila, v nasprotnem primeru lahko pride do spremembe parametrov naročila (cena). Zaradi večje ažurnosti po obdelavi naročila nas o plačilu obvestite preko e-pošte: info@eshop-zimag.si.
V primeru plačila na TRR, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki za račun, kamor je potrebno opraviti nakazilo. Dokler ne dobite elektronskega sporočila za predračun, ne nakazujte kupnine.
b) ob osebnem prevzemu
Osebni prevzem se lahko izvede na sedežu našega podjetja v Ljubljani (Črnučah). c) PayPal
Ob nakupu nad 50 EUR stroške dostave krijemo mi, ne glede na to, kateri način plačila si kupec izbere.

Dobavni roki in dostava blaga

Skrb za načrtovanje zaloge izdelkov poteka po načelu dobrega gospodarja, ki se zaveda, da je nemoten pretok naročil izrednega pomena, zato se bomo trudili po najboljših močeh, da bodo izdelki vedno na zalogi. Dobavni rok za izdelke na zalogi je 2-5 dni. V kolikor bo kljub natančnemu načrtovanju zaloge kateri izmed izdelkov odstopal v prodaji in bo prišlo do pomanjkanja zaloge, vas bomo ob naročilu o tem obvestili.
V kolikor bi želeli naročeno blago prejeti že prihodnji delovni dan od dneva naročila (morebitna darila), nas ob naročilu obvezno pokličite na 01 5604 181 in potrudili se bomo, da vam naročeno pošljemo prednostno. V tem primeru se strošek pošiljanja blaga poviša na 5,00 €. Naročeno blago pošiljamo vsak dan. Dostavo za spletno trgovino opravlja dostavna služba GLS.

Varovanje osebnih podatkov

Lastnik spletnega mesta www.wenger.si (ZI-MAG d.o.o.) zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup) ter na željo kupca za obveščanje o novih izdelkih in akcijah. Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo. Obiskovalec z izvedeno prijavo na e-novice dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob prijavi. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede, so namenjeni le poslovanju ponudnika in jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Podatke, ki jih je obiskovalec ob prijavi v e-novice vnesel v ustrezno varovan in zaščiten računalniški sistem, hranimo trajno. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti! V kolikor želite, da vaše osebne podatke trajno izbrišemo iz zbirke osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta, nam to prosim sporočite na info@eshop-zimag.si. Zavezujemo se, da bomo vašo željo brezpogojno upoštevali.

Avtorske pravice

Spletna trgovina www.wenger.si je v lasti podjetja ZI-MAG d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsakršno posredovanje informacij, vsebin, slikovnih vsebin in fotografij iz spletne trgovina je dovoljeno samo s pisno odobritvijo lastnika.
Vse fotografije objavljene na spletni trgovini so last ZI-MAG d.o.o. ali pa so zanje pridobljene pravice za uporabo.
Osebna raba: Uporaba fotografij je dovoljena zgolj za osebno uporabo (za ozadja za zaslon, ohranjevalnike zaslona, elektronske dokumente, tiskanje na papir, seminarska dela, šolske namene…) s privolitvijo ZI-MAG d.o.o.. V vseh dokumentih je potrebno navesti spletni naslov, od koder ste fotografijo vzeli (ZI-MAG d.o.o.:www.wenger.si).
Komercialna raba: Za uporabo fotografij v komercialne namene (velja tudi za neprofitne organizacije) predhodno kontaktirajte ZI-MAG d.o.o., da se dogovorite o načinu sodelovanja. Za komercialne namene se šteje vse, kar se ne navezuje na osebno uporabo, torej objava fotografij v publikacijah, na plakatih, v vseh vrstah dokumentov (elektronskih, tiskanih), objava v medijih, spletnih straneh…

Pri uporabi fotografij na internetu postavite na strani povezavo na spletno trgovino www.wenger.si.
Prepovedana je vsakršna reprodukcija fotografskega materiala, distribucija ali uporaba fotografij v pridobitne namene (prodaja fotografij tretjim osebam).
Fotografije s spletne trgovine www.wenger.si je mogoče dobiti tudi v elektronski različici v višji resoluciji, primerne tudi za tisk.
Za podrobnejše informacije se obrnite na info@eshop-zimag.si

Odgovornost

Vsak uporabnik odgovarja za resničnost in točnost osebnih podatkov, ki nam jih posreduje. Strogo prepovedano je naročanje blaga ali storitev z uporabo tujega imena ali uporaba osebnih podatkov tretjih oseb.

Informacije in kako jih uporabljamo

Vaše podatke zbiramo in uporabljamo izključno z namenom zagotovitve željenih storitev ali produktov. Ustrezne informacije uporabljamo tudi v namen komunikacije z našimi strankami na določeno temo, ki se nanaša na zagotavljanje storitev in produktov ali na splošno, npr. po emailu ali direktni pošti. Prav tako bi vam želeli zagotoviti informacije vezane na posebne ugodnosti glede novih storitev ali produktov na naši spletni strani za katere mislimo, da bi vas zanimale in vam jih lahko zagotovimo. Vaših informacij pod nobenim pogojem ne bomo posredovali ali prodali drugi organizaciji ali podjetju za namene promocije ali marketinga, prav tako jih ne bomo dali na razpolago nobeni tretji stranki brez vašega izrecnega dovoljenja, razen v primeru, da bomo k tem zavezani z zakonom ali pogodbenimi obveznostmi.

Prodaja podjetja

V primeru, da bo podjetje prodano ali integrirano s katerim drugim, bomo vaše informacije morda dali na razpolago potencialnim kupcem ali njihovim svetovalcem in jih bomo v primeru realizacije posla predali novim lastnikom s tem, da bodo dogovorjeni Splošni Pogoji še vedno v veljavi.

Kontakt

V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja ali nas želite kontaktirati, prosimo kliknite tukaj in vam zagotavljamo, da se vam bomo oglasili z odgovorom.